Angelguidance

Een lichtje op je pad.

Het is 1 december als ik dit schrijf, het begin van de laatste maand van het jaar. Zo eind van het jaar kijk je vaak even terug. Wat was het voor jaar? Het is voor veel mensen een roerig en heftig jaar geweest. Er waren pittige planeetstanden, intense Nieuwe en Volle manen.

Hoe fijn is het dan niet als je weet dat er op het pad dat je loopt een lichtje schijnt vanuit de andere wereld. Het is er, ook al kunnen wij het niet altijd zien door zorgen of stress. Maar ik ben er van overtuigd dat we niet alleen lopen.

Ook mensen in jouw omgeving kunnen die rol vervullen. Mensen die je helpen en naar je luisteren. Kortom mensen die er zijn voor jou op een moment dat je het nodig hebt. Dat kunnen vrienden zijn, maar dat hoeft niet. Soms kan een toevallige ontmoeting van grote betekenis zijn door bijvoorbeeld een bijzonder gesprek waar je nog lang over na blijft denken. Ik heb zelf die ervaring meerdere keren gehad.

En omgekeerd kan jij ook die rol voor iemand anders vervullen. Het zijn altijd de kleine dingen die het verschil maken. Die laten zich niet uitdrukken in geld.

Je kan helpen, maar een andere functie van licht is het ‘beter’ kunnen zien. Een zeer gewaardeerde astrologie-collega heeft op haar tafel waar de cursisten zitten kleine blikjes Nivea liggen. En dat heeft niets te maken met eventuele droge handen van de cursisten. Het staat voor (N)iet (I)nvullen (V)oor (E)en (A)nder. Kijk naar degene waar je iets voor wil betekenen en zie die persoon zoals hij/zij echt is. Waar heeft die persoon behoefte aan? Plak niet je eigen ideeën op de situatie. Niet iedereen wordt blij van dezelfde dingen.

En tot slot kan je met dit licht ook jezelf beschijnen. Wie ben jij echt? Waar word jij blij van zonder te moeten voldoen aan allerlei verwachtingen van anderen?

Licht…, een woord dat op zoveel manieren kan uitwerken. Deze periode wordt wel beschreven als de donkere dagen voor Kerst. Ik wens iedereen een zichtbaar lichtje in deze tijd.

 

Lieve groet, Nette