Angelguidance

Maak het mogelijk

Het is niet eenvoudig iets wat moeilijk is makkelijk te maken………………
Dit hoorde ik  directeur van een bedrijf voor de televisie zeggen in een programma van RTLZ. Dit hoor ik ook vaak terug in mijn praktijk: Het is zo moeilijk. Nou ben ik niet bepaald een wiskundewonder en exacte vakken daar zal ik dan ook geen ster in worden, omdat het niet, geloof mij,  echt niet in mijn vermogen ligt. Ik ben een echt gevoelsmens, leef vanuit mijn gevoel en handel vanuit mijn gevoel en daar passen in mijn geval exacte sommen niet in. Geef mij een Sudoku en ik zit over een week nog naar de getallen te staren. Dat wordt m echt niet, maar ik ondervind daar geen hinder van. Een Zweedse – of kruiswoordpuzzel  is ook leuk toch…….:-)

Wanneer we het woord moeilijk de energie meegeven dan zal het ook inderdaad moeilijk zijn en blijven. Het is goed om je te realiseren wat er in ons hoofd en door ons ego in stand gehouden wordt. Een situatie kan moeilijk lijken en dat kan ook best zijn, maar verandert er iets als we constant ons blijven verbinden met het woord moeilijk. Nee dan blijft het wat het is.

Wanneer ik in gesprek ga met mensen en ik hoor ze herhaaldelijk zeggen pffff moeilijk hoor, dan stel ik vaak de volgende vraag: Hoe zou je het vinden om het woord moeilijk voor mogelijk te vervangen. In plaats van ik vind het zo moeilijk zeg je tegen jezelf:
Ik maak het mezelf mogelijk.
Wanneer je dat tegen jezelf zegt gaat er een andere energiestromen en krijg je een andere mindset die voor je mag  gaan werken. Je opent als het ware de deur naar mogelijkheden en zet je zelf niet meer vast in een overtuiging omdat je het moeilijk vindt.

Het is inderdaad niet eenvoudig om een Sudoku op te lossen althans in mijn situatie, maar het is wel mogelijk en dat heeft het leven mij al heel vaak laten zien om een moeilijke situatie te transformeren in het ontdekken van mogelijkheden en daarmee kansen  en nieuwe uitdagingen.

Maak er een mooie week van bomvol mogelijkheden 🙂

In liefde gedeeld Jose Klijnstra