Angelguidance

Mede-lijden

Mede- lijden

 

Ik voel zo`n medelijden voor de persoon of situatie.

Wanneer ik de betekenis van het woord medelijden op zoek krijg ik de volgende definitie:

Medelijden (ook mededogen, medeleven, compassie, erbarmen, misericordia of deernis) is een vorm van empathie, waarbij iemand meevoelt met het lijden van een ander. Medelijden wordt vaak beschouwd als een deel van het begrip liefde.

Wanneer we onze medemens zien lijden en geconfronteerd worden met situaties waarin we diep geraakt worden door het leed van de ander zijn we vaak geneigd om te zeggen;

Ik voel zo`n medelijden voor de persoon of situatie.

Graag neem ik u mee om u bewust te maken van de werking van het woord medelijden. Alles is energie, zo ook  dragen de woorden die we gebruiken de energie die we ze meegeven. .Wanneer we medelijden hebben met iemand of een situatie om ons heen dan lijden we letterlijk mee,  dat is  ook wat het woord zegt ik lijd mee.

Op het moment dat we mee lijden stappen we in het verdriet en de pijn van de ander en in die energie en ervaren dan de ander. Ik kan me zo voorstellen dit lezende dat u denkt mooie boel moet ik dan gevoelloos zijn,  mag ik niet laten zien dat ik betrokken ben bij wat een dierbare van mij  overkomt. Moet ik dan  harteloos toekijken of het mij niet raakt.

Geenszins wil ik u dat meegeven. Wat belangrijk is dat u goed voor uzelf zorgt in moeilijke situaties.

U kan in de volheid aanwezig zijn wanneer u vanuit empathie, mededogen  en liefde aanwezig kan zijn. U verplaatsen in de ander , betrokken zijn  zonder jezelf te verliezen in de emotie en het proces waar de ander doorgaat.

U houdt dan een gezonde afstand van het lijden waardoor u vanuit uw kracht en liefde in verbinding kan blijven zonder dat u meelijdt en het risico loopt volledig leeg getrokken te worden doordat u onbewust het proces van de ander in uw energie trekt en mee – lijdt.

Het liefdevol en in verbinding aanwezig zijn en daarbij goed zorgen voor jezelf , maakt dat we niet meelijden. Altijd is daar weer de zorg in de eerste plaats voor jezelf. Jezelf wegcijferen door helemaal op te gaan in het proces van de ander is niet liefdevol voor jezelf . Daarbij als u dit proces te beleven had zou het u betreffen en niet de ander. Ik  realiseer mij maar al te goed dat wanneer het uw dierbare betreft u best weerstand kan ervaren in de woorden die ik schrijf, maar ik spreek de wens uit u een beetje bewuster gemaakt te hebben van wat woorden,  in dit geval het woord medelijden,  aan energie meedraagt en u onbewust een proces intrekt wat niet van u is of voor u bedoelt is.

In liefde gedeeld Jose