Angelguidance

Planeten in beweging

Onze geboortehoroscoop is een statisch iets, het is een blauwdruk van de hemel op het moment van geboorte. De actuele stand van de planeten raakt op bepaalde momenten onze geboortehoroscoop en kunnen iets aanraken en/of activeren. We noemen dit transits. Hierbij kijken we vooral naar de ‘langzame’ planeten, dat wil zeggen Saturnus t/m Pluto. Door de snelheid en de zwaarte van de planeet kunnen deze invloeden meer merkbaar zijn.

Ik zie het leven als een reis waarbij we het pad afleggen, met de ervaringen die daarbij horen, ooit door onszelf voor deze incarnatie gekozen. Dit houdt voor mij in dat we hier zijn om als mens te groeien. En helaas ligt er meer groeipotentieel in moeilijke periodes dan als alles ons voor de wind gaat. Dit soort ‘transits’ kunnen ons best met lastige situaties confronteren. Als ik met iemand naar hun jaarhoroscoop kijk, kunnen ze hier wel eens angstig van worden. Ik begrijp dat wel en ook astrologen zijn weleens huiverig voor bepaalde standen.

Het is mijn overtuiging dat angst niet de weg is. Sowieso omdat je door angst blokkeert. Daarnaast is van tevoren niet te voorspellen hoe zo’n transit bij iemand concreet uit zal werken. Het hangt er namelijk heel erg van af wat iemand met zijn/haar leven heeft gedaan tot dat moment. En dan vooral op het terrein van bewustwording. Ik zal een voorbeeld geven aan de hand van Saturnus. Deze planeet heeft o.a. met onze ruggegraat, verantwoording nemen en grenzen te maken. Iemand die bereid is naar zichzelf te kijken en zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen (ook als dingen fout zijn gegaan), zal het gemakkelijker hebben bij een transit van Saturnus. Die kan je ook belonen voor hard werken in een eerdere periode.

Maar bij iemand die liever in een slachtofferrol zit zal het een periode zijn waarin hij/zij het voor zijn/haar gevoel extra zwaar heeft met allerlei lastige situaties en/of mensen. De bedoeling is natuurlijk dat je iets aangereikt krijgt om op een andere manier verder te gaan.

Nog een andere manier waarop een dergelijke transit kan uitwerken, is dat iemand die altijd voor iedereen klaar staat, iets meer zijn/haar grenzen leert aangeven.

Ik hoop zo, heel in het kort, iets duidelijk te maken van hoe een transit kan uitwerken. Goed of fout? Nee, het zijn leermomenten die heel divers kunnen zijn. Niet altijd gemakkelijk, maar ze helpen ons weer een stukje verder op weg. Wil je iets meer weten over je eigen transits, kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

 

Lieve groet, Nette