Angelguidance

synchroniciteit

Gelijktijdige gebeurtenissen, ontmoetingen met mensen die even tegelijkertijd op jouw levenspad lopen. De  uitzonderlijke ontmoetingen vallen op maar de kleine ontmoetingen worden vaak genegeerd. Synchroniciteit vindt plaats zodra jij in beweging bent en van de ene naar de andere plek vertoeft. Zodra je in een winkel bij de kassa staat, een wandeling in het park maakt, staat te wachten bij een bus halte. Er zijn zoveel verschillende momenten waarin er synchroniciteit plaatsvind maar vaak hebben we het te druk met naar binnen keren, sluiten we onszelf af voor de omgeving en hebben we niet in de gaten hoeveel bijzondere mensen ons leven passeren.

Kijk eens wat meer om je heen en geef eens een lach aan een vreemde, laat je verrassen door het contact aan te gaan met iemand die je nog niet kent. Leef bewust en wees aanwezig in ieder moment, of in ieder geval in meer momenten dan dat je voorheen deed.

In de afgelopen dagen was ik veel onderweg en had er bewust voor gekozen mijn mobiel even in mijn tas te laten en wat meer om me heen te kijken. Ik heb zoveel leuke en bijzondere mensen ontmoet door simpelweg open te staan en nieuwsgierig te zijn naar de ander.

Deze openheid zorgde voor een ontmoeting met een man uit zweden, we hadden even oog contact in een cafetaria, hij zag er bezorgd uit. Door even met een lach te groeten raakte we in gesprek. Hij vertelde dat hij tijdens het reizen zijn mobiel was kwijtgeraakt en was daardoor nogal van slag. Hij moest hoognodig zijn verhaal kwijt en daarna ging het gesprek meer over de verschillende gewoontes in verschillende landen. Het was een leuke ontmoeting en hij voelde zich wat beter doordat hij even zijn verhaal kwijt kon.

De dag daarna had ik nog een leuk gesprek in een museum met een vrouw uit Australië.  Haar man werkt sinds kort in Nederland en zij was de omgeving aan het verkennen. Vervolgens hier en daar nog wat ontmoetingen met mensen die onderweg naar hun werk waren, boodschappen deden of gewoon aan het wandelen waren.

Door open te staan en geïnteresseerd te zijn in het leven zelf heb ik een heerlijke tijd gehad en bijzondere mensen mogen spreken. Er hoeft geen gebrek aan verbinding te zijn, je hoeft je niet alleen te voelen, er zijn zoveel mensen die dezelfde weg bewandelen als jij waarmee jij in contact kunt komen.

Dus, lief mens, stel je open voor de verfijnde beweging van synchroniciteit en ervaar de verbinding!

Liefs Carolien