Angelguidance

Venus

Alle planeten, behalve de Zon en de Maan lopen eens in de zoveel tijd een kortere of langere periode retrograde. Wat betekent dit? Retrograde wil zeggen dat het lijkt alsof de planeet achteruit loopt aan de hemel (als je een planeet elke dag zou volgen aan de hemel, dan lijkt het net in zo’n periode of hij van richting is gewisseld). Een planeet gaat natuurlijk niet echt in de achteruit, maar het lijkt zo door de stand van onze aarde.

Venus is 4 maart retrograde gaan lopen en gaat vanaf 15 april weer vooruit. Venus heeft met onze relaties te maken en zeker bij liefdesrelaties kijk ik naar deze planeet. Maar Venus heeft ook met geld en financiën te maken. Ongeacht de standen aan de hemel ben ik van mening dat het leven gewoon doorgaat en geleefd moet worden. Maar in het algemeen worden grote aankopen of investeringen afgeraden in zo’n periode.

De afgelopen periode waren er een paar pittige standen aan de hemel, ik denk dat de meesten van jullie dat wel gemerkt hebben. Er was onrust, er waren meer confrontaties en nu deze Venus retrograde. In zo’n retrograde periode is de planeet meer naar binnen gericht. In deze periode is het goed onze relaties (alle relaties, niet alleen die met onze partner) te bekijken en te overdenken. Passen ze nog bij ons? Zouden we bepaalde dingen anders zien en dan met name hoe er met ons wordt omgegaan? Mogen wij er ook zijn of geven we alleen maar en houden we (te) veel rekening met anderen? Ook oude contacten/liefdes kunnen in zo’n periode weer op ons pad komen.

Half april gaat Venus weer vooruit lopen en staat dan in Ram. Ram is het eerste teken van de dierenriem en staat voor een nieuw begin. We worden daarna nog wel even getest of we echt bij onszelf kunnen blijven.

Later in april gaat Mercurius retrograde lopen. Dat werkt weer anders uit, ik zal daar een volgende keer over schrijven.

Lieve groet, Nette