Angelguidance

Vertrouw in jouw ziel.

Laat jouw ziel het werk doen

Wij hebben zoveel talenten meegekregen, onze intuïtie, het gevoel, het denken, het overdenken, analyseren, de associatie, het drama en ga zo maar door.

Ik noem het talenten om het niet al te zwaar te laten klinken. Maar och jee wat kunnen mensen met al die talenten toch alle kanten opzwaaien.

Van tevoren nadenken over gesprekken. Het willen weten wat te zeggen op welk moment. Je kent het wellicht wel, als je een afspraak met iemand hebt en je wil bijvoorbeeld iets uitpraten, je wil je hart luchten. De ontelbare gedachtes die dan van tevoren door je hoofd heen kunnen gaan om zeker te zijn over het gene wat je wil gaan zeggen. Tijdens zo een voorbereiding ook al bezig zijn met eventuele antwoorden die door de ander gegeven kunnen worden door je gedachten laten gaan. Antwoord geven op de argumenten van de ander.

Of, ja dit is ook wel een veel voorkomend iets. Verliefd zijn, helemaal hoteldebotel verliefd maar ach, de angst om gekwetst te worden is zo groot. De angst voor afwijzing, onzekerheid, hoe zal de ander reageren. Of wellicht gaat het om een ex waar nog steeds liefde voor is. Hoe benader je diegene, zal je het wel doen? Krijg je niet een lading van ontevredenheid over je heen van die ex als je benadering zoekt? En ook daarin kun je in staat zijn om het gesprek voor 2 te gaan voeren.

Het gevoel wordt gecheckt, het denken nog eens overdacht, maar jammer genoeg wordt er zo weinig bij stil gestaan om de ziel het werk te laten doen.

Als je nu voor zo een scenario staat. Je wil iets gaan zeggen, handelen, ondernemen en je merkt bij jezelf dat je overuren maakt in jouw gedachten en jouw gevoel. Heb je er wel eens bij stil gestaan gewoon jouw ziel het werk te laten doen?

Laat je ziel het werk doen. Laat het over aan jouw ziel. Je hoeft niet na te denken, je hoeft niet diep naar binnen te duiken om te checken of het wel goed voelt. Je hoeft geen gesprek voor 2 of 3 of 4 te gaan voeren.

Zeg tegen jezelf als je overuren maakt. Ik vertrouw op mijn ziel dat mijn ziel precies dat doet wat goed is voor mij.

Het klinkt wellicht heel simpel, maar het is ook heel simpel. Op het moment dat jij daadwerkelijk vertrouwt op jouw ziel dan zal je merken dat jouw denken stopt. Het valt stil in je hoofd en de overuren worden uitbetaald in innerlijke rust en rijkdom. Jouw ziel weet precies wat gezegd mag worden op het juiste moment. Jouw ziel weet exact welke woorden te gebruiken. Jouw ziel geeft alles wat nodig is op dat moment in die specifieke situatie waar jij je zo druk over kon maken. Vertrouw op je ziel en laat jouw ziel het werk doen. Jouw ziel zal je nog verrassen met de mooie interactie en het prachtige resultaat.

Als jij in staat bent jouw ziel het werk te laten doen dan kan je hart stromen en zal je handelen vanuit onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de ander.

 

Liefs Carolien de Bree