Angelguidance

Zelfbeeld

In de loop der jaren ontwikkel je een beeld van jezelf door middel van ervaringen die geweest zijn, talenten die ontdekt zijn, werk, studie, vriendschappen en nog veel meer aspecten die jouw hielpen een goed zelfbeeld te krijgen. Een zelfbeeld ontstaat tevens ook door de dingen die we aannemen van de ander. Als je het vaak te horen kreeg dat je een ongeduldig mens bent dan is er een kans dat je het gaat geloven. Zeker als dit gebeurd vanuit je jeugd. Wellicht kreeg je te horen dat je mooi of niet mooi bent, liefdevol of egoïstisch, vrolijk of chagrijnig en ga zo maar door.

Een zelfbeeld kan je veel geven, de zekerheid over jezelf en je kunt je er aan vasthouden want tja je bent nou eenmaal zo, je doet nou eenmaal zo, voelt nou eenmaal zo want je bent zo. Je kunt jezelf identificeren door middel van jouw zelfbeeld.

Het gaat hier niet om goed of slecht maar om de mogelijkheid het zelfbeeld los te laten en jezelf een nieuw beeld van jezelf en over jezelf te geven.

Een zelfbeeld kan zekerheid en onzekerheid geven. In de loop der jaren ben je gegroeid, je ontwikkeld verder maar het zelfbeeld kan nog wel eens blijven hangen in de oude overtuigingen die je hebt aangenomen of bent gaan geloven.

Geef jezelf eens de ruimte om het beeld van jezelf los te laten en jezelf opnieuw te ervaren. Wellicht ontwikkel je een nieuw zelfbeeld. Of wellicht heb je straks niet meer zo de behoefte om je vast te houden aan het beeld wat jij over jezelf hebt. Het zelfbeeld los laten geeft jouw mogelijkheid om met een open hart nieuwe ervaringen aan te gaan en jezelf opnieuw te ontdekken. Dit kan een heel leuke reis zijn. Een reis die jou veel komt brengen, jouw ogen opent en nieuwe ervaringen biedt.

Geniet van jouw nieuwe reis! Liefs Carolien